Delfiner i Kratie

Nu ar vi i Kratie som ligger vid Mekongfloden. Vi bor pa ett mysigt guesthouse som ags av en vanlig familj. Igar hade vi en jattefin dag. Vi gick uppvaldig tidigt, fore solen, for att gora en speciell uttflykt. Vi akte tuk-tuk en halvtimme uppfor floden och dar fick vi ga ombord pa en bat som tog oss ut i floden. Just i den har delen av Mekongfloden, mellan Kratie och gransen till Laos, lever ca 70 delfiner. Vi akte ut pa floden och var kapten knot fast botten vid en buske som vaxte upp ur vattnet. Solen var pa vag upp och det enda som hordes var ljudet fran vattnets rorelse i floden. Sedan borjade vi spana efter delfiner. Vi sag flera stycken som kom upp till utan for att andas. Man kunde inte veta var de skulle dyka upp men vi fick se de flera ganger. Som narmast var delfinerna 15 meter fran baten men annars simmade de en bit bort. Det var haftigt att se delfiner i det fria och det var en valdigt stamningsfull morgon. 

Nar vi kom tillbaka till vart gusthouse at vi en stor, harlig frukost med stekta agg, brod, youhurt med frukt och musli och kaffe. Det var skont att sitta dar och njuta av en sa bra start pa dagen. Pa eftermiddagen hyrde vi cyklar och tog baten over till en o i floden. Solen sken och det var fint vader. Vi cyklade runt pa sma lervagar pa on. Det var verkligen en lantlig idyll med traditionella kambodjanska hus pa palare, barn som lekte langs vagen och stora grona risfalt. Det var valdigt vackert och det var skont att bara cykla runt och njuta av lugnet.

Idag tar vi en lugn dag och har inte sa mycket inplanerat. Ibland kan det var ganska skont att bara ta dagen som den kommer och inte gora sa mycket. Det kanns som att det behovs ibland for att kunna ta in allt vi ar med om.

Imorgon aker vi vidare till vart sista stopp i Kambodja, Siem Reap. Dar ska vi framfor allt se Angkor, en jattestor tempelplats som besoks av miljoner manniskor varje ar, men aven njuta av en stad som ska vara valdigt mysig. Fredagen den tolfte tar vi flyget till Vientiane i Laos. Det blir var enda flygresa pa resan fransett fran hemresan. Det kanns bra att vi har tagit oss fram landsvagen. Dels ar det bra for miljon och planboken, men framfor allt far man se mycket mer av de lander man reser i och man kommer narmare lokalbefolkningen.

Manga kramar!    

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0