Bad och goda kanelbullar i Vientiane

De senaste dagarna har jag kant mig valdigt sliten, varit trott och haft ont i kroppen. Det ar ganska stressande att vara pa resande fot och nu sa nog min kropp ifran lite. Vi gor sa mycket saker hela tiden och det ar inte alltid som vi hinner stanna upp. Men det har vi gjort de senaste dagarna i Laos huvudstad Vientiane. Vi har haft nagra riktigt skona dagar da vi mest har tagit det lugnt. Forsta dagen hyrde vi cyklar, rosa 'Hello Kitty'-cyklar som var fina men inte sarskilt snabba. Men det passade oss bra att cykla fram langsamt genom staden. Vi sag en stor guldstupa som ar en slags nationalsymbol for Laos, en stor ful betongklump som ar Vientianes svar pa triumfbagen i Paris och ett valdigt fint och fridfullt tempel. Pa eftermiddagen satte vi oss pa ett kafe och tog det lugnt.

Igar passade vi pa att lyxa oss. Vi promenerade till ett av de finare hotellen i stan och betalda en slant for att fa ligga vid deras pool och njuta. Det var som en oas mitt i stan med blatt vatten och palmer. Det var en valdigt fin pool och vi lag dar pa varsin solstol och hade det bra. Det var en otroligt skon dag!

Idag har vi sett Thailand. Vi tog en tuk-tuk till Friendship Bridge som ar en bro som forbinder Laos och Thailand over Mekongfloden. Vi promenerade ut pa bron och kunde ga halvvags innan en skylt stoppade oss. Pa halva bron var det laotiska flaggor och pa mitten mottes de av thailandska flaggor. Tyvarr kunde man inte sta med en fot i varje land men det ar kul att ha sett och gatt pa bron.

Pa eftermiddagen gick till Scandinavian Bakery som finns har i Vientiane. De saljer massa godsaker som kladdkaka, tartor, dammsugare och smorgasar. Man kan till och med kopa Daim, Ahlgrens bilar pch Polly dar. Vi var riktiga svenskar och tog varsin kanelbulle som vi njot av medan vi laste DN. Det var en riktigt god kanelbulle och det kandes valdigt bra. Det var en jatteskon eftermiddag.

Imorgon fortsatter vi med buss till Vang Vieng och det ska ta ungefar 4 timmar. Men busstraffiken ar tydligen inte alltid att lita pa har i Laos och man ska inte bryta ihop om bussen gar sonder pa vagen och man tvingas vanta ute i ingenstans. Det ar nog bara att forbereda sig med sitt basta talamod. Men jag tror nog att det kommer att ga bra!

Jag ar jatteglad for alla er som laser och jag hoppas att ni star ut med den nagot ojamna uppdateringen. Forhoppningsvis kan jag skriva snart igen!

Manga kramar!! 

Kommentarer
Postat av: Emelie

Det är alltid roligt att läsa :) piggar upp lite i vårt höstmörker nu också! Tack för kortet förresten, blev jätteglad! Hoppas allt fortsätter lika bra som tidigare. Saknar dig, kram kram

2010-11-15 @ 20:12:49
Postat av: Mamma

Härligt Kajsa att läsa om er fantastiska resa. Men ni har mycket kvar. Och du, lär dig laga lite thailändskt. puss kram

2010-11-16 @ 07:58:55
Postat av: Caroline

Det är jättekul att läsa om er resa! Önskar att man kunde vara med lite ibland! Sköt om er och fortsatt trevlig resa. Kram Caroline Keller

2010-11-17 @ 06:10:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0