Tubing in Vang Vieng

Nu ar vi i Vang Vieng, Laos backpacker-mecka. Hit kommer folk framfor allt for tubing. Det ar ett annorlunda och roligt satt att gora en barrunda. Det gar ut pa att man hyr ett stort gummidack och tar en tuk-tuk till startpunkten. Sedan sitter man i dacket och glider ner langs med floden. Vid floden finns manga barer och barpersonalen star beredda med snoren som de kastar ut till forbiakande tuber. Har man otur och missar snoret far man helt enkelt aka vidare till nasta bar.

I stan finns manga barer som visar 'Vanner' sa efter en lang dag pa floden kan man njuta av ett gott skratt. Jag alskar "Vanner' sa jag trivs jattebra. Det ar en harlig stamning har men det finns mer an bara tubing att gora. Vang Vieng ligger fint precis vid floden med hoga berg omkring. Det ar valdigt gront och fint och nar man kommer bort en bit fran centrum finns det manga fridfulla platser. Vi bor pa ett enkelt guesthouse som ligger precis vid floden. Vi har ett ganska litet rum men med en fantastisk utsikt over floden och bergen. Vi har till och med en jattefin balkong som man kan sitta pa och njuta.

Forsta dagen akte vi pa utflykt med en grupp. Vi akte tuk-tuk upp langs med floden. Pa formiddagen akte vi till en grotta som kallas 'Water Cave'. Vi fick alla varsin tube (gummiring) och pannlampa och sedan utforskade vi grottan. Vi satt i vara tuber och forsta biten kunde vi dra oss fram langs ett snore. Sedan kom vi fram till ett grundare stalle dar vi fick ga en bit. Sista biten bildade vi ett tag genom att alla holl i en annan tube med sina fotter och sedan paddlade vi tillsammans. Det gick valdigt bra och till slut nadde vi slutet pa grottan. Grottan var 300-400 meter djup och det var riktigt morkt dar inne. Det var inte sa hogt i tak men vattnet hade skapat riktigt haftiga monster i bergvaggen och det var roligt att se grottan genom att glida fram i en tube. Nar vi kom ut ur grottan blev vi bjudna pa BBQ-lunch. En av vara guider grillade spett pa nagra kolbitar pa marken. Det var jattegott. Pa eftermiddagen paddlade vi kajak langs med floden. Felix och jag paddlade tillsammans och det var valdigt kul. Det var ganska lattpaddlat med pa nagra stallen var floden lite vildare. Vi stannade pa ett stalle langs vagen dar det fanns mojlighet att svinga sig i en hog gunga. Det ar klart att vi gjorde det =) Det var laskigt nar man stod dar uppe och tittade ner men nar man val hangde i gungan med armarna ovanfor huvudet var det en harlig kansla. Sedan var det bara att slappa taget sa hamnade man i vattnet. Det var jattekul! Vi paddlade tillbaka till Vang Vieng. Det var en harlig dag.

Vi traffade lite folk pa utflykten, en irlandare, en spanjorska, en schweizare och tva engelsman som vi tubade tillsammans med. Det var en rolig barrunda. Nar man trottnar pa en bar och vill vidare ar det bara att ta ett dack, satta sig till ratta och lata floden ta en till nasta bar. Vi hade en valdigt rolig dag! Men efter sista baren var det en bra bit kvar till Vang Vieng och nar vi hade glidit fram i vara tuber pa floden i en timme och borjade bli rejalt kalla var det valdigt skont att hora nagon ropa ordet tuk-tuk. Vi tog oss in till standkanten och sedan blev korda tillbaka till stan.

Idag hyrde vi cyklar och cyklade till en grotta som ligger ungefar 6 km utanfor stan. Det var ganska daliga vagar sa det var en valdigt skumpig cykeltur. Men naturen omkring oss var valdigt vacker med falten och bergen i bakgrunden. Nar vi kom fram till grottan var vi tvungna att lamna cyklarna och sedan klattra upp langs en brant trappa till grottans ingang. Det var en valdigt stor grotta med hogt i tak och den var valdigt djup. Vi gick in ganska langt, men trots att vi hade ficklampor var det ibland svart att se. Det var otroligt morkt dar inne och det var en ganska svar vag att ta sig fram. Jag vill helst inte fundera pa vad det kan ha funnits for djur dar inne.. Nar vi kom ut fran grottan tog vi oss ned for den branta trappan. Det var valdigt varmt idag sa nar vi kom ner var vi glada att vi kunde bada. Det fanns en vacker flod med bla-turkost vatten. Det var kallt i vattnet, men det var otrligt skont att bada. Sedan lag vi i solen och njot av dagen.

Imorgon kvall aker vi vidare till Luang Prabang som ar en stad som ligger mer norrut i Laos. Men forst har vi ytterligare en dag i Vang Vieng som vi far se vad vi gor med.

Manga kramar!

Kommentarer
Postat av: Anonym

2010-11-21 @ 12:46:54
Postat av: Anna

Weei vilket fint vykort jag fick i går! Det är med stor avundsjuka jag läser om delfinerna, låter underbart! Och tubing verkar superkul!

Ta hand om er

puss vännen

2010-11-25 @ 10:40:04
Postat av: Henrik

Nu har snöandet satt gång på riktigt här, så det är med blandade känslor jag läser om dina äventyr :P

Låter helt underbart, hoppas du har så kul som det låter, men fler bilder behövs :)



Och du; Grattis på födelsedagen!!!

Massa kramar!

2010-11-26 @ 11:51:20
Postat av: Margareta

Hej Kajsa.

Det är din dag idag. Hurra, hurra, hurra! (skånskt leverne). Tänker på dig.

Vilken underbar resa Kajsa. Jag förstår att det är spännande. Man får perspektiv på livet.

Tack för ditt kort. Det är väldigt roligt att få kort! Här hemma är det vinter just nu och som vanligt blir skåningarna tagna på sängen. Men jag tycker det känns härligt, snart blir det väl slask. Ja det brukar ju bli det här i Malmö. Jag njuter en stund. Vi har varit i Barcelona. Selim checkade in med skaten och har nu gjort Barcelona på den. Gata upp och gata ner. Teo har hängt i skivbutiker och vi har haft en skön vecka med sol och tapas.

Kajsa, det lackar mot jul och i morgon är det första advent. Första ljuset tänds!

Många kramar Margareta, Dick Teodor och Selim

2010-11-27 @ 23:27:54
Postat av: Kajsa

Anna, vi far se delfinerna tillsammans nagon gang =) Det var galet, men valdigt kul! Pussar min van



Henrik, det ar helt underbart! Jag ar valdigt glad att jag ar har i varmen. Haha, absolut, fler bilder behovs. Men uppladdningen tar sa himla langt tid, ibland gor tekniken mig galen.. Tack! Manga kramar!



Margareta, Dick, Teodor och Selim. Tack for gratulationen! Ja, det ar verkligen helt underbart och jag trivs valdigt bra. Vad kul med kortet! Jag har hort att det ar vinter hemma, sa jag ar glad att jag ar har i varmen. Men det blir harligt om det blir en vit jul. Barcelona later underbart. Det ar en vacker stad och tapas ar ju riktigt gott =) Kul med Selim, han kan se varlden pa ett nytt satt fran sin skateboard =)

Hoppas att vi ses snart!

Manga kramar till er alla!

2010-11-28 @ 17:17:51
URL: http://kajsamariadahlberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0