Hanoi och Halong bay i bilder


En av Hanois livfulla gator.
  

De tva vietnamesiska studenterna som visade oss runt i Hanoi.


Vi at pho pa ett litet gatukok. Pho ar nudelsoppa och ar valdigt vanligt i Hanoi. Den ats bade till frukost, lunch och middag.


Tjejerna tog med oss till Litteraturtemplet och guidade oss runt. Det blev en valdigt bra dag. Vi hade tur som traffade dem.

Utanfor Hanoi ligger Halong Bay. Det ar en stor skargard med ett par tusen stora, grona oar som sticker rakt upp ur havet. Det ar en fantastisk plats som ar otroligt vacker. Vi tillbringade tva dagar och en natt pa en vacker trabat. Det var ett par riktigt skona dagar.





Overallt ser man manniskor som sitter pa huk. De vantar pa bussen, ater och vilar pa huk. Till och med var kapten styrde baten pa huk =)



Vi besokte en grotta som hade anvands av fransmannen under kriget. Det var en stor kalkstensgrotta som vi promenerade runt i. Vi gick in genom ett hall och kom ut genom ett annat. Det var valdigt vackert.


I skymningen badade vi fran baten. Det var nastan det basta med hela dagen. Det var sa skont att bada och det var haftigt att ha de stora bergen omkring sig. Vi hoppade fran baten. Det var lite laskigt men en valdigt harlig kansla nar man val kastade sig ut.
 

Pa kvallen var det barceque pa takterassen. Kocken hade lagat mycket god mat. Det var fint att sitta dar pa taket och titta ut over viken och de andra batarna.


Var guide Toni. En valdigt glad och omtanksam kille.

Dagarna i Hanoi och Halong Bay var valdigt bra. Men nu har vi lamnat Hanoi och tagit oss vidare soderut i Vietnam. I onsdags kvall akte vi buss fran Hanoi. Vi fick byta buss i en stad och slutligen efter nastan ett dygns resa kom vi fram till Hoi An. Det ar en liten, charmig stad som ligger pa den vietnamesiska kusten. Har tror jag att vi kommer att fa nagra skona dagar.

Kramar

Kommentarer
Postat av: kusin Maja

vilken fin båt, härligt att hoppa från båten

2010-10-15 @ 13:10:14
Postat av: Lisa

ser asnajs ut!

men guud, va småå alla människor är!!

PUZ

2010-10-15 @ 15:57:59
Postat av: moa

åå så kul att se lite bilder :D ser super härligt ut!

2010-10-16 @ 22:02:39
URL: http://lillarockbruden.blogg.se/
Postat av: Sofia

Wow, att bo på en båt så där verkar jättehäftigt. Vad fint erat rum var.

2010-12-06 @ 16:55:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0