Ett varmt valkomnade till Hanoi

Resan fran Peking till Hanoi gick jattebra. Det var fa manniskor i var vagn och vi hade en egen kupe. Vid sista stoppet innan gransstationen pa den kinesiska sidan kopplade de loss alla andra vagnar och kvar blev bara var vagn och loket. Aven alla manniskor lamnade taget sa det vara bara Felix och jag som korsade den kinesiska-vietnamesiska gransen. Tank att de har ett helt tag bara for tva svenskar pa vift. Pa den vietnamesiska sidan fick vi byta tag och sedan aterstod ett par timmar pa taget innan vi kom fram till Hanoi tidigt pa morgonen. Vi kom ut fran stationen och borjade promenera genom staden.

Overallt finns mopeder som kor kors och tvars. Har ar det tuta och kor som galler, bokstavligen. Det galler att se upp nar man korsar en gata. Det ar en livlig stad med ett harligt folkliv. Langs gatorna finns manga sma affarer och gatukok. Manniskor sitter pa laga plaststolar pa trottoaren och njuter av mat som nagon aldre kvinna har lagat i ett enklare kok.

Vi hade last om tva hotell i var guidebook som vi gick till men det var tyvarr fullt. Sa vi fortsatte gatan fram och gick in pa alla hotell som vi gick forbi men det var fullt averallt. Vi siktade in oss pa ett gusethouse som ocksa fanns omnamnt i var guidebook. Nar vi antligen kom dit visade det sig att de hade ett ledigt rum. Vi hade tur. Hanoi firar i ar sin 1000 fodelsedag och massa vietnameser har kommit till Hanoi for att fira i tio dagar med final dagen efter vi kom till Hanoi. Det var darfor det var fullt pa alla hotell. Vi lyckas visst pricka in alla hogtider i de olika landerna.. Guesthouset ar i alla fall jattebra och familjen som ager det ar valdigt trevliga och omtanksamma.

Efter att vi hade lamnat vara ryggsackar pa guesthouset gick vi till sjon som ligger mitt i Hanois gamla kvarter. Vi satt pa en bank och at frukt nar tva vietnamesiska tjejer kom fram och fragade om de fick ta ett kort med oss. Efter att de hade tagit bilden borjade vi prata med varandra och de berattade om festligheterna. Det visade sig att de var studenter och att de laste engelska. Vi pratade en stund och de fragade om vi vill ata lunch tillsammans med dem. Det tackade vi ja till. Det var lite tidigt for lunch sa vi promenerade runt sjon och de berattade mycket om Vietnam. Vi at pho pa ett gatukok. Pho ar vietnamesisk nudelsoppa som ar valdigt popular i Hanoi och som de ater bade till frukost, lunch och middag. Det var jattegott. Pa eftermiddagen tog tjejerna med oss till Litteraturtemplet, dar de visade oss runt och berattade om templet. Det var valdigt lyxigt med en egen rundtur och det gav mycket nar vi fick allting forklarat for oss. Det var en jattebra dag och det var helt fantastiskt att de ville tillbringa hela sin dag med oss. Men de sa att de var lika glada att ha traffat oss och att ha fatt trana pa sin engelska. Vi bytte mailadresser och sa hejda. De var otroligt snalla och det var en valdigt bra borjan pa var Vietnamresa.       

Kommentarer
Postat av: kusin maja

Vad roligt att få egna guider i staden.

saknar dig och man blir avis när man läser allt ni gör

2010-10-12 @ 14:54:08
Postat av: Mamma

Härligt att läsa om er resa. Är nya skorna sköna?

Puss och kram /Mamma

2010-10-12 @ 14:58:05
Postat av: moster Åsa

Om du fortsätter pruta så kommer du väl inte hem för än till midsommar. kramelikram

2010-10-12 @ 22:08:51
Postat av: Bengt

Det. Precis så det ska vara. Våga tillräckligt mycket för att få träffa goa mäniskor. Fortsätt att vara streetsmart.

2010-10-13 @ 09:56:21
Postat av: Emelie

Sån tur ni har att träffa på så många trevliga människor! fast allt kanske handlar om era charmiga blonda kalufser förstås ;) ha det fortsatt bra i Vietnam! kram kram

2010-10-13 @ 20:54:20
Postat av: Sofia

Gud vad kul att ni träffar sånna mäniskor. Det gäller nog att ha lite tur för att stöta ihop med några som också vill skapa nya kontakter på det sättet.

2010-12-06 @ 16:46:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0