Hoi An - en charmig stad med en harlig strand

Nu har vi tillbringat tre dagar i Hoi An. Det ar en gammal stad som ligger vid kusten och dar mycket av den gamla arkitekturen ar bevarad. Pa dagarna i solljus ser den lite sliten ut, men det ar samtidigt valdigt charmigt. Pa kvallarna tands massa rislampor i olika farger och overallt finns sma affarer och restauranger. Da blir det valdigt mysigt. Forsta dagen regnade det hela formiddagen. Det kandes trakigt och det fanns inte sa mycket att gora. Men pa eftermiddagen klarnade det och da hyrde vi cyklar. Vi cyklade runt lite i och utanfor staden. Det kanns som man kommer mycket narmare befolkningen nar man kommer in pa de mindre vagarna. Overallt var det folk som vinkade till oss och halsade sa glatt. Det var intressant att komma lite narmare och i alla fall fa ett hum om hur de lever. 



Infor var andra dag holl vi tummarna for att det skulle bli uppehall och vi gade tur. Vi hyrde cyklar igen och den har gangen cyklade vi till stranden som ligger drygt 4 km bort. Det var en harlig cykeltur och nar vi kom fram mottes vi av en jattefin strand. Vi bestamde oss for att cykla lite langre bort for att hitta en egen plats. Det gjorde vi verkligen! Det var fler km med vit sand at bada hallen och inte en manniska pa stranden. Det gick ganska stora vagor men det var jatteskont i vattnet. Det var skont att svalka sig efter cykelturen. Nar vi lag dar pa stranden gick det forbi nagra glada vietnameser och nagra turister men annars var vi helt ensamma. Det var en valdigt skon dag.



Idag var var sista dag. Vi gick upp halv fem imorse for att aka till en religos plats som kallas My Son. Det lag valdigt vackert i en dal med grona berg runt omkring. Det var en skon morgon och det var extra skont att komma dit fore alla andra turister. Efter var lilla utflykt har vi gatt runt i staden, atit lunch och suttit pa ett cafe och bara njutit. Det har varit en valdigt skon dag. Snart ska vi aka vidare till Mui Ne, som ar en liten ort dar vi hoppas pa sol och bad.



Kramar    

Kommentarer
Postat av: Majja

mysigt ;)

2010-10-17 @ 16:46:19
URL: http://mylifeasmee.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0