Peking - en myllrande storstad

Nu var det ett tag sedan jag skrev senast. Tyvarr ar det ganska svart att hitta Internet och vi har nog haft lite otur. Jag skulle verkligen vilja uppdatera oftare!

Nu ar vi i Peking. Det ar en otroligt stor stad med mycket manniskor. Men jag trivs valdigt bra har. Vi bor pa ett valdigt bra hotell som ligger nastan mitt i stan. Just nu kanner vi oss inte som riktiga backpackers, men det ar ganska skont att leva lite lyxigare ibland. Det ar tack vare Iventus och deras bra erbjudande har i Peking! Vi har haft tva heldagar med utflykter tillsammans med en guide. I var grupp ar de tre svenskarna som vi traffade pa campen i Mongoliet ocksa med, vilket ar jattekul. Var guide ar en valdigt speciell manniska. Hon ar lite galen, men valdigt rolig. Vi har skrattat sa himla mycket med henne. Det har varit jatteskont att ha guide och egen transfer. Den forsta oktober var det Kinas nationldag och i samband med den har alla kineser en veckas ledighet sa alla kineser har bestamt sig for att besoka Peking. Det har varit sa himla mycket folk pa alla sevardigheter men med var guide har vi kunnar ga forbi alla koer. Vi har sett Kinesiska muren, Ming-gravarna, Sommarpalatset, Himmelens tempel, Himmelska fridens torg, Forbjudna staden med mera. Det kanns som att vi har hunnit med valdigt mycket. Kinesiska muren var jattehaftig. Den lag valdigt fint bland bergen och det var gront och lummigt runt omkring. Det ar sa himla haftigt manniskor har byggt hela muren for hand.

Vi har traffat otroligt hjalpsamma manniskor har i Peking. Nar vi letade efter ett biljettkontor for att kopa tagbiljetter forsokte vi fraga oss fram och traffade da ett kinesiskt par som pratade lite engelska. De forstod inte vad vi letade efter men de bestamde sig att folja med oss tilltagstationen och sedan fragade de sig fram. Da forstod vi att det var fel tagstationen. De hjalpte oss att skriva pa kinesiska att vi ville kopa biljetter till Hanoi i Vietnam och vilken dag vi ville aka. Sedan foljde de oss till ratt buss och gav oss smapengar till bussen. Det hela tog sakert en timme och de var sa otroligt hjalpsamma och ville verkligen inte ge upp forran de hade lyckat hjalpa oss. Jag blir sa glad nar jag traffar sa snalla manniskor. Vi tackade dem men det ar svart att fa fram hur mycket det faktiskt betydde for oss. Sedan sa vi hejda och vi sag deras ryggar forsvinna i folkmassan. Nu har vi i alla fall lyckats kopa biljetter till Hanoi i Vietnam. Vi aker pa torsdag och det ska ta 40 timmar. Det ska bli spannade!

Kramar




Kommentarer
Postat av: moa

åå det är så kul att läsa hur du har det =D spännande spännande!



kram <3

2010-10-05 @ 14:45:12
URL: http://lillarockbruden.blogg.se/
Postat av: Paulina

WOW!!Ni har sett sa otroligt mycket!! Vilken resa alltsa, jag ar sa avundsjuk!

Verkligen sa himla kul att du har den har bloggen Kajsa, du ar bast!!

Var radd om er :)

2010-10-06 @ 13:38:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0