Irkutsk - Bajkalsjon

Nar vi ankom till Irkutsk i Sibirien var det 2 grader ute och klockan var inte mer an halv sju. Vi at lite frukost pa stationen innan vi gick genom staden nar solen gick upp. Det var valdigt fint. Vi kom fram till busstationen dar vi kopte biljetter till Listvyanka. Listvyanka ar en liten by vid Bajkalsjon, varldens djupaste sjo. Det var en harlig hostdag nar vi kom fram. Vi borjade genast leta efter vart hotell. Vi fragade oss fram
och det visade sig att det var valdigt langt att ga sa vi tog en taxi. Trots att det ar en liten by med bara 2500 invanare bor vi nastan en timmers promendad fran "centrum". Det kanns ju lite dumt, men vi far mycket motion. Byn ar liksom utstrakt langs med strandkanten och foljer vagen som leder fram och gar genom byn. Byn ar inte sarskilt stor. Den bestar av en marknad dar de saljer rokt omul, en fisk fran Bajkalsjon, och souvernier. Det finns aven nagra restauranger och en massa sma trahus med fonsterluckor i olika farger. Det finns faktiskt ocksa en skidlift och tva backar. Idag gick vi hela vagen upp pa toppen. Nar vi kom upp var det en haftig utsikt over sjon och bergen omkring. Nar man star dar uppe och tittar ut kanner man sig ganska liten. Det var en harlig kansla. Da vaxte upplevlsen av Bajkalsjon!

Imorgon hoppar vi pa taget igen. Den har gangen kommer det att ta oss till Ulan Bator i Mongoliet. I Mongoliet ska vi aka ut till en camp och bo med nomader. Det ska bli spannande! Vi kommer inte ha tillgang till Internet men jag hor av mig sa fort det gar!

Kramar

Kommentarer
Postat av: Скалман

Привет!



Kul att läsa om äventyret, låter underbart. 2 grader kanske inte är helt lyckat, men hellre för kallt än för varmt :)



Skulle gärna vilja se alla bilder, orkar inte vänta två månader till...



Massa kramar!

/Henrik

2010-09-23 @ 00:15:24
Postat av: Dorothea

Vilket äventyr! Blir helt snurrig av allt som händer :D PUSS

2010-09-24 @ 22:47:49
URL: http://pascen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0