Transsibiriska - solsemester pa ett tag

4 natter. 3 dagar. 5185 km. 5 timmars tidsskillnad. 20 grader kallare. Ett underbart ryskt par. Massa kort spel. En hel del lasning. Det ar en snabb sammanfattning av var resa med Transsibiriska fran Moskva till Irkutsk. Det var en harlig resa. Man kommer fort in i att aka tag och jag tycker aldrig att det kandes trakigt. Felix och jag delade kupe med ett ryskt medelalders par. De pratade inte sa mycket engelska men vi lyckades anda prata lite med varandra och med fa ord, lite teckensprak och manga skratt kommer man anda langt och kan skapa sig en uppfattning om varandra. Det kandes som att de var vana tagresande och de hade laddat upp med mat. Nar vi stannade forsta dagen pa en station i igenstans gick de ut och pratade med nagra pa plattformen och kom sedan in med flera pasar med mat. Det visade sig att mannens syster bodde i staden och hon hade lagat mat till dem. Du dukade upp gronsaker, potatis, kykling, pizza och kakor och bjod oss pa allt. Det smakade otroligt bra. Vi hoppades pa att de skulle ha en syster i varje stad =) Men det hade de tyvarr inte. Men de delade anda med sig av brod och gronsaker under resan. Jag tycker att det ar sa svart att tacka nej och det ska man helst inte gora, det ses som oartigt. Sa vi tackade med ett spasiba. En kvall nar de dukade fram te plockade vi fram lite som vi hade med oss. Jag tackar Paulina och Dorothea for fardkosten som jag fick av dem i form av choklad och Ahlgrens bilar, det kunde vi nu bjuda pa och forklara att det var svenskt. Aven om de tyckte att bilarna var lite konstiga tror jag att de uppskattade vart forsok.

Under resan stannar taget pa flera stationer och oftast finns det tid att ga av taget och ga en svang pa perrongen. Nar taget stannar star kvinnor redo pa stationen och saljer brod, kakor, chips, godis, piroger, potatis, korv med mera. Vi handlade flera ganger pa stationen och provade bland annat potatispiroger och en jattegod korv. Det kanns roligt att man kan battra pa sin matsack under vagen. Det kan bli lite trakigt med bara varma koppen-soppor i langden.

Att aka med transsibiriska ar lite som att vara pa solsemester, utan just sol och bad da.. Man tar det lugnt, laser, spelar kort och yatzy, pratar, skrattar och ater massa gott. Jag var faktiskt aldrig hungrig under resan och i och med att taget stannar ganska ofta kan man handla mat nar man blir hungrig. Det var en rolig upplevelse men nar vi kom fram till Irkutsk efter 4 natter kandes det anda ganska lagom och det var skont att komma av taget.

Kommentarer
Postat av: [email protected]

Skönt Kajsa att veta att ni inte går hungriga.

Puss och kram till er båda. 'Matmamma'

2010-09-22 @ 08:13:15
Postat av: Kajsa

Maten ar god aven om det ar svart att konkurera med din mat! Saknar dig! PUSS

2010-09-22 @ 08:18:15
Postat av: Ann-Sofie

Det är härligt att läsa om er resa, låter fantastiskt:) Kram

2010-09-22 @ 12:25:18
Postat av: Lisa!

matmamma?

kajsa, läs mitt mejl jööööö!

kul att läsa bloggen btw, men kan man inte få se lite bilder?

saknar dig <3 <3 njut av äventyret!

2010-09-22 @ 15:26:21
Postat av: kusin maja

låter härligt :)

2010-09-22 @ 16:17:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0